Bedrijfsjurist bij BLOX / BTC Direct
08 februari 2023 
in Crypto

Bedrijfsjurist bij BLOX / BTC Direct

🌍 Nijmegen          👩‍💻 Fulltime          💸 Marktconform salaris

Functieomschrijving

Wil jij je als bedrijfsjurist verder ontwikkelen in een branche waarin de wet- en regelgeving nog relatief nieuw is en onderzocht moet worden? Wil jij je verder ontwikkelen in een snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder!

BTC Direct en BLOX zijn twee merken met één missie; crypto voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Via onze producten maken we het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier crypto te kopen en verkopen. Inmiddels bestaat onze organisatie uit 90 (crypto) enthousiastelingen en zijn we nog steeds groeiende. De crypto-sector is hot en er zijn oneindig veel kansen die er om schreeuwen benut te worden. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een ambitieus en gedreven team in één van de meest dynamische sectoren van de wereld? Dan is deze rol misschien iets voor jou!

We zoeken mensen die flexibel zijn en initiatief durven te nemen. Maar we vinden het vooral belangrijk dat jij jezelf kan zijn! We plannen regelmatig de leukste bedrijfsuitjes en borrels. Daarnaast vinden we vitaliteit ook erg belangrijk. Er is voor iedereen vers fruit en je kan wekelijks aansluiten bij onze bootcamp - gegeven door onze collega Paul.

In de rol van Bedrijfsjurist ga je samen met twee directe collega’s meewerken aan enerzijds privacyaspecten en anderzijds de dagelijkse juridische aspecten waar een crypto bedrijf mee te maken krijgt. Daarbij zul je als jurist de afdelingen adviseren over de implementatie van wet- en regelgeving en juridische ondersteuning verlenen in de dagelijkse activiteiten.

Waar ga je aan meewerken?

Als Bedrijfsjurist ga je je binnen onze organisatie bezig houden met tactische en strategische juridische vraagstukken. De vraagstukken lopen uiteen van privacy vraagstukken tot financieel gerelateerde onderwerpen.

Voor crypto bedrijven bestaat er een wettelijke registratieverplichting zo moeten wij ongebruikelijke transacties op onze platformen melden. Naast deze processen worden persoonsgegevens binnen onze organisatie ook in allerlei andere processen verwerkt. Als bedrijfsjurist wordt het jouw taak om deze processen te optimaliseren en verder te professionaliseren.

Verder zal jij je als bedrijfsjurist bezighouden met de volgende taken:

 • Je bent nauw betrokken bij de totstandkoming van nieuwe partnerships, beoordeelt het juridisch kader waar de organisatie mee te maken heeft en legt de afspraken vast in een overeenkomst;
 • Je brengt de juridische implicaties van nieuwe producten in kaart en adviseert het MT en het bestuur over de beste wijze om dit in te richten;
 • Je adviseert het MT over de privacyregelgeving, verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens en de bedrijfsprocessen die daarbij relevant zijn;
 • Je bewaakt en vergroot de awareness bij je collega’s op het gebied van privacy;
 • Je stelt adviezen en beleidsstukken op en monitort de juiste implementatie ervan.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, met de mogelijkheid om gedeeltelijk in bitcoin te worden uitbetaald; 💰
 • We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom stellen we een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar; 🎓
 • Pensioenregeling via ASR Doenpensioen; 📈
 • 25 vakantiedagen ; 🏝
 • Ben je jarig, dan ben je die dag lekker vrij; 🎉
 • Iedere week wordt er een bootcamp georganiseerd door onze collega Paul; 🏋️‍♀️
 • Wil jij af en toe thuiswerken? Dan kan dat natuurlijk! 🏡
 • Een gloednieuwe Macbook, om altijd en overal te kunnen werken; 💻
 • Veel activiteiten buiten het werk, zoals de jaarlijkse deelname aan verschillende sportactiviteiten, borrels en legendarische teamuitjes. 🍻

Vereisten

Wat verwachten we van jou?

We zoeken voor deze rol iemand die het als een uitdaging ziet om zelfstandig projecten op te pakken en de verschillende processen gaat optimaliseren. Je kan snel schakelen, wordt graag uitgedaagd en je vindt het leuk om op een creatieve manier juridische vraagstukken aan te vliegen.. Verder beschik je over de volgende punten:

 • Een afgeronde universitaire opleiding rechtsgeleerdheid;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Het is een pré als je de afgelopen jaren al bezig hebt gehouden met privacy vraagstukken.
 • Is ervaring in de crypto een vereiste? Nee, we zouden het wel leuk vinden als je affiniteit hebt met de branche en hier graag over zou willen leren.

Heb jij veel 'vinkjes' kunnen zetten? Solliciteer dan snel en wie weet drinken we snel een kop koffie of thee met elkaar.

Interesse? 

Solliciteer dan direct hieronder met jouw CV, motivatie en LinkedIn profiel!Over de schrijver
Nederland en Europa aan crypto helpen, dat is onze missie! En in plaats van cryptisch, maken wij het juist zo simpel mogelijk. Dagelijks werken bijna 90 enthousiaste collega's aan deze missie, voor BLOX en BTC Direct. Maar we verzorgen ook de tofste bedrijfsuitjes en borrels onder het motto work hard, play hard. Zit jij boordevol goede ideeën? Neem je initiatief en ben je gewoon lekker jezelf? Welkom aan boord! We zijn altijd op zoek naar toppers zoals jij.
Reactie plaatsen