Risk Analist bij BLOX / BTCDirect
16 februari 2023 

Risk Analist bij BLOX / BTCDirect

🌍 Nijmegen          👩‍💻 Fulltime          💸 Marktconform salaris

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een diverse rol waarin je als een echte Sherlock Holmes te werk moet gaan om ons platform veilig te houden? Zie jij het als een uitdaging om in een relatief nieuwe branche het verschil te maken op onze Risk afdeling? Dan nodigen we je graag uit voor een lekkere kop koffie!

BTC Direct en BLOX zijn twee merken met één missie; crypto voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Via onze producten maken we het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier crypto te kopen en verkopen. Inmiddels bestaat onze organisatie uit 90 (crypto) enthousiastelingen en zijn we nog steeds groeiende. De crypto-sector is hot en er zijn oneindig veel kansen die er om schreeuwen om benut te worden. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een ambitieus en gedreven team in één van de meest dynamische sectoren van de wereld? Dan is deze rol misschien iets voor jou!

We zoeken enthousiaste en flexibele mensen die initiatief durven te nemen. Maar we vinden het vooral belangrijk dat jij dit op je eigen manier kunt doen! We plannen regelmatig leuke bedrijfsuitjes, crypto gerelateerde workshops en er is altijd een vrijdagmiddagborrel in onze eigen sky bar. Daarnaast vinden we vitaliteit ook erg belangrijk. Er is voor iedereen vers fruit en je kan wekelijks aansluiten bij een sportieve activiteit – georganiseerd door een van onze collega’s.

Ben jij een ster in analyseren en ben jij gedreven om ervoor te zorgen dat de operationele werkzaamheden in lijn zijn met de Wwft? Dan past de rol als Risk Analist goed bij jou! In deze rol kom je te werken in ons Risk & Compliance team. Onder leiding van Femke neem je de lead in de verdere uitbouw en professionalisering van onze processen. Hierbij is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Waar ga je aan meewerken?

Als Risk Analist werk je nauw samen met onze Support afdeling en je collega’s van Compliance. Samen zorgen we ervoor dat ons platform vrij blijft van financiële criminaliteit of andere zaken die niet door de beugel kunnen .

Als scale-up bedrijf zijn we altijd op zoek naar verbeteringen, zo ook binnen de Risk afdeling. Jij kijkt graag met een kritische blik naar onze werkwijzen en neemt de verantwoordelijkheid om interne processen te verbeteren en te automatiseren waar mogelijk.

Omdat in de crypto-sector altijd volop in ontwikkeling is vinden we het belangrijk om on top of our game te blijven en hebben regelmatig intervisies en QA sessies met elkaar om samen met je teamgenoten te sparren over hoe je bepaalde zaken het beste kan oplossen en inrichten.

Concreet zullen je taken bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 • Je verricht risk based klantonderzoeken uit bij onze gebruikers en bent verantwoordelijk voor de dossiervorming.
 • Je beoordeelt de herkomst van de investeringen of crypto van onze gebruikers en analyseert in hoeverre deze een risico kunnen vormen voor het bedrijf en zorgt ervoor dat de juiste procedures worden nageleefd bij het uitvoeren hiervan.
 • Je zorgt ervoor dat we alles in staat stellen om allerhande fraude tegen te voorkomen en te bestrijden.
 • Je houdt de belangrijkste Risk-processen kritisch in de gaten en stuurt waar nodig bij om een optimale customer journey te bieden met betrekking tot AML & CFT gerelateerde processen.
 • Je voert PEP- en Sanctie controles uit op onze gebruikers, hun vertegenwoordigers en hun UBO's.
 • Je controleert (ongebruikelijke) transacties en draagt zorg voor het correct melden van objectieve en subjectieve transacties aan de FIU.
 • Daarnaast kijken we graag samen met jou waar je sterke punten en ambities liggen.

  Wat mag je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, met de mogelijkheid om gedeeltelijk in bitcoin te worden uitbetaald; 💰
 • We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom stellen we een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar; 🎓
 • Pensioenregeling via ASR Doenpensioen; 📈
 • 25 vakantiedagen ; 🏝
 • Ben je jarig, dan ben je die dag lekker vrij; 🎉
 • Iedere week wordt er een bootcamp georganiseerd door onze collega; 🏋️‍♀️
 • Wil jij af en toe thuiswerken? Dan kan dat natuurlijk! 🏡
 • Een gloednieuwe Macbook, om altijd en overal te kunnen werken; 💻
 • Veel activiteiten buiten het werk, zoals de jaarlijkse deelname aan verschillende sportactiviteiten, borrels en legendarische teamuitjes. 🍻

  Vereisten

  Wat verwachten wij van jou?

  Ga jij altijd proactief, analytisch en accuraat te werk en ben je in staat adequaat te reageren op kwesties in verband met operationele risico's en neem je rationele beslissingen op basis van de beschikbare informatie en analyse? Beschik jij daarnaast over de volgende punten:

 • HBO denkniveau, bij voorkeur met een juridische of gamma achtergrond;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving van de Wwft in het algemeen;
 • Je kent de laatste trends op het gebied van crypto, fraude en witwassen;
 • Je bent staat om nauwkeurig en accuraat te werk te gaan en kan zelfstandig opereren;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je bent klantvriendelijk en hebt goede communicatieve skills;

  Heb jij veel ‘vinkjes’ kunnen zetten? Solliciteer dan snel en wie weet drinken we snel een kop koffie of thee met elkaar.

  Is ervaring in de crypto een vereiste? Nee, maar we zouden het wel leuk vinden als je affiniteit hebt met de branche en hier graag in zou willen duiken.

Interesse? 

Solliciteer dan direct hieronder met jouw CV, motivatie en LinkedIn profiel!Over de schrijver
Nederland en Europa aan crypto helpen, dat is onze missie! En in plaats van cryptisch, maken wij het juist zo simpel mogelijk.Dagelijks werken bijna 90 enthousiaste collega's aan deze missie, voor BLOX en BTC Direct. Maar we verzorgen ook de tofste bedrijfsuitjes en borrels onder het motto work hard, play hard.Zit jij boordevol goede ideeën? Neem je initiatief en ben je gewoon lekker jezelf? Welkom aan boord! We zijn altijd op zoek naar toppers zoals jij.
Reactie plaatsen